Novinky
08.11.2017
SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?
Skladujete olivový olej správně?
Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení, nebo jako dochucovadlo k dokončení jídla. Pokud jej s...
číst celé
27.07.2014
ŠKODLIVÉ TUKY
Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí
Vydáno: 13.11.2013
"Transmastné kyseliny, které vznikají při průmyslovém zpracování rost...
číst celé
25.09.2013
STUDIE 7 ZEMÍ
Krétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a mléčných výrobků. Jediným používaným tukem při úpr...
číst celé
- Úvod
- O olivovém oleji
- Certifikáty
GLAFKOS CERTIFIKÁTY
Extra panenský Olivový olej GLAFKOS je produkt certifikovaný Světovou zdravotnickou organizací WHO, která garantuje nejen původ a kvalitu oliv, ale také jeho bezpečnost v celém výrobním procesu.
Níže si můžete prohlédnout všechny certifikáty, kterými je opatřen.
Extra panenský olivový olej GLAFKOS:
ISO 22000: 2005
ISO 9001: 2000
Osvědčení o ORGANICKÉM PŮVODU (Oganization for Control and Certification of OrganicProducts)
Organizationfor Certification & Inspection of Agricultural Products
PDO – chráněné označení původu
(protected designation of origin) EL-40-008
CERTIFIKÁTY V POTRAVINÁŘSTVÍ
V potravinářství je několik málo mezinárodních standardů, které jsou celosvětově známé a nejsou primárně vytvořeny k marketingu, ale za účelem stanovit požadavky na systém bezpečnosti, a tak garantovat strávníkovi, že proces kontroly surovin, výroby a distribuce je sledován a navržen za účelem maximální bezpečnosti. ¨

Těmito standardy jsou požadavky na kontrolu kritických bodů (teploty, křížení surovin atd.) tedy HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) vydávaný v rámci tzv. „Codex Alimentarius“ Světovou zdravotnickou Organizací (WHO – letos již 21. edice), PAS 220: 2008 (norma která detailně popisuje systém nezbytných předpokladů pro bezpečnou výrobu potravinářských surovin a norma ISO 22000 (Systém managementu bezpečnosti potravin – FSMS), která všechny tyto předešlé spojuje a definuje požadavky na systém bezpečnosti pro celý řetězec od primárních surovin po finální výrobek jeho obal, ochranu a distribuci*."
* Zdroj: https://www.iso.org/iso/home/standards/management-standards/iso22000.htm