- Úvod
- O olivovém oleji
Olivový olej patří mezi jedlé oleje rostlinného původu a získavá se z oliv (Olea europaea) mechanickými postupy, především lisováním. Je používán v gastronomii při výrobě pokrmů, stejně jako v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Zejména díky obsahu mono-nenasycených mastných kyselin a vitamínu E je konzumace olivového oleje celosvětově považována za velmi prospěšnou.
Olivový olej je typickou a nedílnou součástí středomořské kuchyně.
Extra panenský olivový olej GLAFKOS
Prvotřídní olivový olej vyrobený výhradně studenou extrakcí z prvního lisu z ručně sbíraných oliv ekoligickou technologií, šetrnou k životnímu prostředí. Jedná se o zcela přírodní šťávu bez jakýchkoliv úprav.
Olivový olej Glafkos byl díky své vysoké kvalitě a lahodné chuti oceněný Zlatou medailí na mezinárodní výstavě olivových olejů v New Yorku v roce 2002.
V roce 2008 vyhrál 1. místo ve Varšavě na IFE POLAND a získal bronzové ocenění na Festivalu oliv a olivového oleje v Athénách.
Olivový olej extra panenský Glafkos pochází z oblasti jižní Kréty poblíž vesničky Mires. Neobsahuje cholesterol a díky svým nutričním hodnotám je vhodným doplňkem pestré a vyvážené stravy.
Vzhledem k nařízení a legilativě ČR i EU není možné na prodejním webu zveřejňovat informace o obecně známých pozitivních účincích na lidský organizmus. Informativní část webu jsme tedy přesunuli na: https://www.recky-olivovy-olej.cz/
Více informací o olivových olejích a také extra panenském olivovém oleji Glafkos najdete zde.