Novinky
08.11.2017
SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?
Skladujete olivový olej správně? Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení, nebo jako dochucovadlo k dokončení jídla. Pokud jej s... číst celé
27.07.2014
ŠKODLIVÉ TUKY
Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné kyseliny, které vznikají při průmyslovém zpracování rost... číst celé
25.09.2013
STUDIE 7 ZEMÍ
Krétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a mléčných výrobků. Jediným používaným tukem při úpr... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Zákaznická podpora:

+420 775 862 952

 

 

info@olivovyobchod.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spolupracujeme s dovozcem japonských nožů nejvyšší kvality

www.macnoze.cz


 

 

 

  1. Úvod
  2. O olivovém oleji
  3. Olivový olej
Olivový olej v historii

Pozitivní účinky olivového oleje uznával jižStarý zákon, který radil mimo jiné jím očišťovat malomocné. Také Hippokrates jej doporučoval na ošetření vředů a Plinius ve svých dílech dokonce vypráví o starci, který se dožil sta let, protože užíval přírodní šťávu z oliv.


Vzhledem k nařízení a legilativě ČR i EU není možné na prodejním webu zveřejňovat informace o obecně známých pozitivních účincích na lidský organizmus. Informativní část webu jsme tedy přesunuli na: https://www.recky-olivovy-olej.cz/

Více informací o olivových olejích, historii olivového oleje a také o extra panenském olivovém oleji Glafkos, najdete zde.


OLIVOVÝ OLEJ

 

Olivový olej patří mezi jedlé oleje rostlinného původu a získavá se z oliv (Olea europaea) mechanickými postupy, především lisováním. Oliva je strom z čeledi olivovníkovitých (Oleaceae).

Je používán v gastronomii při výrobě pokrmů, stejně jako v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu.


Zejména díky obsahu mono-nenasycených mastných kyselin a vitamínů je
konzumace olivového oleje celosvětově považována za velmi prospěšnou.

Olivový olej je typickou a nedílnou součástí středomořské kuchyně.

"Středozemní strava je charakteristická relativně vysokou spotřebou olivového oleje, která činí
25-40 % z celkové energie. Historicky byl olivový olej vždy na prvním místě vedle jiných tuků živočišného původu. Odhady ze studie Sedmi zemí naznačují, že individuální spotřeba olivového oleje na Krétě činila 70 % ze všech přijatých tuků. V roce 2015 měřená průměrná spotřeba olivového oleje v jihoevropských zemích překročila vě většině zemí 4 g na den.

Pro olivový olej je charakteristické: vysoký obsah olejové kyseliny (18:1,n-9), nízký obsah nasycených mastných kyselin (NMK) a střední obsah polynenasycených mastných kyselin (PMK). Vedle mastných kyselin je v olivovém oleji zastoupené také vitamin E, skvalen a polyfenoly.

 

Extra panenský olivový olej GLAFKOS

Prvotřídní olivový olej vyrobený výhradně studenou extrakcí z prvního lisu z ručně sbíraných oliv ekoligickou technologií, šetrnou k životnímu prostředí.Jedná se o zcela přírodní šťávu bez jakýchkoliv úprav.

Olivový olej Glafkos byl díky své vysoké kvalitě a lahodné  chuti oceněný Zlatou medailí na mezinárodní výstavě olivových olejů v New Yorku v roce 2002.

V roce 2008 vyhrál 1. místo ve Varšavě na IFE POLAND a získal bronzové ocenění na Festivalu oliv a olivového oleje v Athénách.

Olej pochází z oblasti jižní Kréty poblíž vesničky Mires. Neobsahuje žádný cholesterol a díky svým nutričním hodnotám je vhodným doplňkem pestré a vyvážené  stravy.

Vzhledem k nařízení a legilativě ČR i EU není možné na prodejním webu zveřejňovat informace o obecně známých pozitivních účincích jednotlivých potravin na lidský organizmus. Informativní část webu jsme tedy přesunuli na: https://www.recky-olivovy-olej.cz/

Více informací o olivových olejích a také extra panenském olivovém oleji Glafkos najdete zde.

 

VÝROBA OLIVOVÉHO OLEJE GLAFKOS, Kréta 

 

Olivový olej GLAFKOS z prvního lisu za studena


 

 

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz