Novinky
08.11.2017
SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?
Skladujete olivový olej správně?
Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení, nebo jako dochucovadlo k dokončení jídla. Pokud jej s...
číst celé
27.07.2014
ŠKODLIVÉ TUKY
Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí
Vydáno: 13.11.2013
"Transmastné kyseliny, které vznikají při průmyslovém zpracování rost...
číst celé
25.09.2013
STUDIE 7 ZEMÍ
Krétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a mléčných výrobků. Jediným používaným tukem při úpr...
číst celé
- Úvod
- Olivy
Řecké olivy bez konzervačních látek
Mnoho lidí si myslí, že existují dva druhy oliv –zelené a černé. Pravdou je, že se nejedná o jiný druh, ale pouze o stupeň jejich zralosti.
Oliva je plodem olivovníku, což je strom z čeledi olivovníkovitých (Oleaceae). Známe jich přes 40 druhů, ale v našich podmínkách je nejznámější Olivovník evropský (Olea Europaea).
Vychutnejte si autentickou krétskou chuť jednoodrůdových olivových specialit či příjmně kořeněných dvouodrůdových mixů zelených a černých oliv.
Všechny olivy jsou BEZ CHEMICKÝCH DOCHUCOVADEL A BARVIV.
Pečlivě jsme dbali při jejich výběru na metodu zpracování. Garantujeme, že olivy nebyly vyrobeny metodou máčení v louhu hydroxidu sodného.