Novinky
08.11.2017
SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?
Skladujete olivový olej správně? Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení, nebo jako dochucovadlo k dokončení jídla. Pokud jej s... číst celé
27.07.2014
ŠKODLIVÉ TUKY
Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné kyseliny, které vznikají při průmyslovém zpracování rost... číst celé
25.09.2013
STUDIE 7 ZEMÍ
Krétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a mléčných výrobků. Jediným používaným tukem při úpr... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Zákaznická podpora:

+420 775 862 952

 

 

info@olivovyobchod.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spolupracujeme s dovozcem japonských nožů nejvyšší kvality

www.macnoze.cz


 

 

 

MUSAKA
  • 3 velké lilky
  • 1kg brambor
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 1kg mletého masa
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 3 rajčata
  • jemně nakrájená petrželka
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • bešamel
  • mléko
  • máslo
  • hladká mouka
  • muškátový oříšek

Lilky omyjte, zabalte každý zvlášť do alobalu a dejte péct do vyhřáté trouby do změknutí.Omyjte a oloupejte brambory nakrájejte na drobná kolečka a osmažte na olivovém oleji.V hrnci osmažte cibulku a mleté maso.Uhaste bílým vínem a přidejte oloupaná mletá rajčata,petrželku pepř a sůl a nechte asi 15 minut vařit na mírném plameni.Do zapékací mísy naskládejte osolené brambory, na ně dejte mleté maso a přikryjte vše nakrájenými osolenými lilky.Nakonec dejte vrstvu bešamelové omáčky, kterou vytvoříte tak, že v kastrůlku rozpustíte máslo přidáte mouku, mléko po troškách a za stálého míchání vaříte do zhoustnutí, dochutíte pepřem a muškátovým oříškem.Pečte v troubě asi 35 minut.

    Pastitsada ( specialita z ostrova Korfu )

    Na 4-5 porcí si připravíme -

    • 1 kg kvalitního hovězího masa,
    • 1 šálek extra panenského olivového oleje,
    • ½ šálku červeného vína,
    • 4 zralá rajčata nebo půl lžíce rajčatového pyré,
    • 3 středně velké nadrobno nakrájené cibule,
    • 2-3 stroužky česneku překrojené na polovinu,
    • trochu skořice,
    • 2 hřebíčky,
    • trochu cukru,
    • sůl,
    • pepř,
    • 500 g makarónů,
    • nastrouhaný sýr na posypání.


    Maso omyjte a prošpikujte na několika různých místech česnekem, solí a pepřem.
    V kastrůlku rozpalte olej, orestujte na něm cibulku a maso opečte ze všech stran. Uhaste
    červeným vínem, přidejte oloupaná a umletá rajčata nebo rajčatové pyré rozmělněné
    v trošce vody, zbytek surovin ( kromě makarónů a sýru ) a nechte pomalu vařit na slabém
    ohni zhruba 2 hodiny.

    Makaróny uvařte podle návodu na sáčku. Slijte vodu, nechte okapat a přidejte trochu olivového oleje.

    Makaróny podávejte zalité omáčkou a posypané sýrem. Maso servírujte odděleně na talíři se zbytkem omáčky.

    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz