Novinky
08.11.2017
SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?
Skladujete olivový olej správně?
Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení, nebo jako dochucovadlo k dokončení jídla. Pokud jej s...
číst celé
27.07.2014
ŠKODLIVÉ TUKY
Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí
Vydáno: 13.11.2013
"Transmastné kyseliny, které vznikají při průmyslovém zpracování rost...
číst celé
25.09.2013
STUDIE 7 ZEMÍ
Krétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a mléčných výrobků. Jediným používaným tukem při úpr...
číst celé
Špenáto - sýrová pita
- 1 kg špenátu,
- 250 g sýru Feta,
- 500 g listového těsta bez konzarvantů
- 1 velký nadrobno nakrájený pórek,
- 300 g nadrobno nakrájené zelené cibulky,
- 1a ½ šálku extra panenského olivového oleje,
- ½ svazku nadrobno nakrájeného kopru,
- ½ svazku petrželky -nadrobno nakrájené,
- 2 vejce
- sůl,
- pepř
Špenát očistěte, omyjte a spařte. Dobře ho vyždímejte a nakrájejte. Fetu rozmačkejte
vidličkou. Polovinu oleje ohřejte a zlehka na něm osmahněte cibulku a pórek. Odstavte
z plotny a přidejte kopr, petrželku, fetu, rozšlehaná vejce a špenát. Osolte, opepřete a dobře
promíchejte. Polovinu listů těsta dejte na vymaštěný plech, přičemž každý list zvlášť musíte
pomazat olejem. Na těsto rozprostřete náplň a přikryjte zbylými, opět dobře pomaštěnými,
listy těsta.
Pečte ve středně vyhřáté troubě zhruba 1 hodinu.
Přejeme dobrou chuť!
καλή όρεξη !