4 PORCE
- 4 pražmy
- 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
- 3 cibule
- 3 rajčata
- 1 stroužek česneku
- petržel
- sklenice bílého vína
- sůl a pepř
Pražmy omyjte a dejte do pekáče. Cibulku osmáhněte na olivovém oleji, přidejte oloupaná namletá rajčata, česnek petržel, pepř, sůl a víno. Vařte omáčku cca půl hodiny. Nalijte omáčku na ryby a vařte dalších 30min.
Dobrou chuť :-)
4 PORCE
- 4 ks cejna
- citronový olej (1/2 šálku extra panenského olivového oleje, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř)
- oregano
Omyjte a očistěte cejny. Pokapejte je citrónovým olejem a posypte oregánem. Nechte alespoň 30 min odležet.
Grilujte na rozžhaveném grilu dozlatova.
Podávejte s rozpečenou bagetkou, vařeným bramborem či hranolkami a zeleninovým salátem.
Výborně se k tomuto pokrmu hodí bílé víno.
4 PORCE
- 4 parmy
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- extra panenský olivový olej
- rozmarýn
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek octa
- oloupaná rajčata
- cukr
Ryby omyjte, očistěte a obalte v hladké mouce. Pečte na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Až budou ryby dobře propečené, odeberte je z pánve a vložte do mírně předehřáté trouby. Nepečte, ale pouze udržujte teplé. Nyní olej z pánve slejte a zceďte a připravte marinádu. Znovu olej ohřejte na pánvi, přidejte polévkovou lžíci hladké mouky a umíchejte hladkou jíšku. Přidejte oloupaná a rozemletá rajčata, šálek octa, rozmarýn, nadrobno nakrájený česnek, sůl, pepř a cukr. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Před podávaním ryby přelijte marinádou. Lze podávat teplé i studené.