Novinky
08.11.2017
SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?
Skladujete olivový olej správně? Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení, nebo jako dochucovadlo k dokončení jídla. Pokud jej s... číst celé
27.07.2014
ŠKODLIVÉ TUKY
Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné kyseliny, které vznikají při průmyslovém zpracování rost... číst celé
25.09.2013
STUDIE 7 ZEMÍ
Krétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a mléčných výrobků. Jediným používaným tukem při úpr... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

Zákaznická podpora:

+420 775 862 952

 

 

info@olivovyobchod.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spolupracujeme s dovozcem japonských nožů nejvyšší kvality

www.macnoze.cz


 

 

 

PRAŽMA NA VÍNĚ

4 PORCE

  • 4 pražmy
  • 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
  • 3 cibule
  • 3 rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • petržel
  • sklenice bílého vína
  • sůl a pepř

 


 

Pražmy omyjte a dejte do pekáče. Cibulku osmáhněte na olivovém oleji, přidejte oloupaná namletá rajčata, česnek petržel, pepř, sůl a víno. Vařte omáčku cca půl hodiny. Nalijte omáčku na ryby a vařte dalších 30min.

Dobrou chuť :-)

GRILOVANÝ CEJN

4 PORCE

  • 4 ks cejna
  • citronový olej (1/2 šálku extra panenského olivového oleje, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř)
  • oregano

Omyjte a očistěte cejny. Pokapejte je citrónovým olejem a posypte oregánem. Nechte alespoň 30 min odležet.

Grilujte na rozžhaveném grilu dozlatova.

Podávejte s rozpečenou bagetkou, vařeným bramborem či hranolkami a zeleninovým salátem.

Výborně se k tomuto pokrmu hodí bílé víno.

MARINOVANÁ PARMA

4 PORCE

  • 4 parmy
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • rozmarýn
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek octa
  • oloupaná rajčata
  • cukr

 


 

Ryby omyjte, očistěte a obalte v hladké mouce. Pečte na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Až budou ryby dobře propečené, odeberte je z pánve a vložte do mírně předehřáté trouby. Nepečte, ale pouze udržujte teplé. Nyní olej z pánve slejte a zceďte a připravte marinádu. Znovu olej ohřejte na pánvi, přidejte polévkovou lžíci hladké mouky a umíchejte hladkou jíšku. Přidejte oloupaná a rozemletá rajčata, šálek octa, rozmarýn, nadrobno nakrájený česnek, sůl, pepř a cukr. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

Před podávaním ryby přelijte marinádou. Lze podávat teplé i studené.

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz