- Úvod
- O olivovém oleji
- Řecká kuchyně – recepty online
- Teplé předkrmy
- 1Kg lilků
- 1 šálek hladké mouky
- sůl-pepř
- olivový olej
Lilky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.Osolte a nehte zabalené v útěrce asi 30 minut osušit.Smíchejte moku se solí a pepřem a lilky obalte.Smažte na olivovém oleji dozlatova.Podávejte ihned.
5 PORCÍ
- 15 dýňových květů
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1 rozšlehané vejce
- 1/2 šálku mléka
- olivový olej
Dýňové květy omyjte a odstraňte zelené lístečky. Mouku,vejce,mléko a sůl smíchejte a vytvořte hustou kaši.Do kaše pak namáčejte dýňové květy a smažte na olivovém oleji.
8 PORCÍ
- 1Kg cuket
- 250g nastrouhané fety
- 2 rozšlehaná vejce
- 1 šálek strouhanky
- jemně nakrájená petrželka
- 1 šálek hladké mouky
- sůl a pepř
- olivový olej
Cukety oloupeme omyjeme a nastrouháme na struhadle.Takto připravené cukety osolíme,dáme do sítka a necháme asi hodinu uležet.Poté cukety důkladně vyždímáme.Vyždímané cukety smícháme s vejci,fetou,strouhankou,petrželkou a pepřem Vypracujeme lepivé těsto a vytvarujemem z něj kuličky, které obalíme v hladké mouce a smažíme na olivovém oleji.
10 PORCÍ
- 1Kg brambor
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 2 vejce
- 1 lžíce oregána
- strouhanka
- pepř-sůl
- 1 šálek hladké mouky
- olivový olej
Brambory uvařte, olupejte a nastrouhejte, nebo pomelte v mlýnku na zeleninu.Takto připravené brambory smíchejte s rozšlehanými vejci,cibulí,oreganem a přidejte pepř a sůl.Podle potřeby přidejte strouhanku,tak aby se ze vzniklého těsta daly tvořit kuličky.Kuličky obalujte v hladké mouce a smažte na olivovém oleji.