- 1 plechovka tuňáka
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- olivový olej-citron
- trocha hořčice
- špetka soli
- nadrobno nakrájená petrželka
Tuňáka rozmačkejte vidličkou přidejte cibuli, a smíchejte dohromady s olivovým olejem, citronem a špetkou hořčice.Ozdobte nakrájenou petrželkou a přidejte zeleninu dle vaší fantazie.
6 PORCÍ
- 4 tvrdá červená rajčata
- 1 salátová okurka
- 1 středně velká cibule
- 1 zelená paprika
- 150g fety
- několik černých oliv
- 1/2 šálku extra paneského olivového oleje
- špetku oregana
Omyjte rajčata a nakrájejte na dílky. Oloupejte okurku, omyjte ji a nakrájejte na plátky.Cibuli a papriku nakrájejte na prstence. Vše dejte do salátové mísy, přidejte olivy, oregano sůl a zamíchejte. Fetu nakrájejte dejte na vrch salátu a zalijte olivovým olejem.
4 PORCE
- 1kg středně velkých cuket
- Mořská sůl
- 6 lžic extra panenského olivového oleje
- Šťáva z půlky citronu
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte omyté a očištěné cuket. Vařte po dobu c.c.a. 15 minut, dokud nebudou cukety měkké. Poté je nakrájejte na kolečka a pokapejte extra panenským olivovým olejem a šťávou z citronu.
ZPĚT ROZCESTNÍK - ŘECKÁ KUCHYNĚ RECPTY ON-LINE
4 PORCE
- 3 tvrdá červená rajčata
- 1 salátová okurka
- 5 pol.lžic extra panenského olivového oleje
- sůl
- oregano
Omyjte rajčata a nakrájejte na dílky. Oloupejte okurku, omyjte ji a nakrájejte na plátky. Vše dejte do salátové mísy. Přidejte oregano, osolte a zalijte olivovým olejem.
ZPĚT ROZCESTNÍK - ŘECKÁ KUCHYNĚ RECPTY ON-LINE
6 PORCÍ
- 1 červené zelí
- 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- pepř
- sůl
Zelí nakrájejte nadrobno a dobře ho propláchněte. Dejte ho do salátové mísy, osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem, smíchaným s citronovou šťávou.