Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Zboží v akci

Cena 20,00 Kč (0,80 EUR)
skladem
Cena 189,00 Kč (7,56 EUR)
skladem

Nejprodávanější

Cena 75,00 Kč (3,00 EUR)
skladem
Cena 239,00 Kč (9,56 EUR)
skladem
Cena 299,00 Kč (11,96 EUR)
skladem

Přečtěte si

arr3SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?Skladujete olivový olej správně? Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení,... arr3ŠKODLIVÉ TUKY Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné... arr3STUDIE 7 ZEMÍKrétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a... arr3KOSMETIKA PRO NOVOROZENCEKaždá maminka chce pro své miminko jen to nejlepší a stejně je tomu tak i při výběru kosmetiky. Jak... arr3A na čem smažíte vy? BOŘÍME MÝTY... Většina Čechů vám i přes veškeré závěry celosvětových výzkumů řekne, že extra... arr3OLIVOVÝ OLEJ A POCIT SYTOSTI Myslíte si, že je možné, abyste konzumovali vyšší množství tuku, ale nepřibírali na váze?... arr3VÝROBA OLIVOVÉHO OLEJEVýroba extra panenského oleje GLAFKOS, Kréta   Extra panenský olivový olej GLAFKOS, z prvního... arr3DALŠÍ NOVINKYPřečtěte si také další články ze sekce NOVINKY. OLIVOVÝ OBCHOD NA FARMÁŘSKÝCH TRZÍCH   ... arr3PŘÍRODNÍ OLIVOVÁ MÝDLAUž staří Řekové používali olivový olej k výrobě přírodních mýdel. I dnes tam najdeme kvalitní...

Olivový olej

Olivová mýdla

Extra panenský olivový olej

Mýdlo pro novorozence

Kosmetika pro miminko

100% Přírodní olivové mýdlo

Olivový olej a rakovina

Léčivé účinky olivového oleje

Olivový olej a skladování

Prací prášek pro děti

Recepty řecká kuchyně

Olivový olej a metabolismus

Olivový olej a zdraví

Extra panenský olivový olej za skvělé ceny!

Přírodní olivová mýdla

Olivový olej

Sušené olivy z ostrova Thassos

Řecká kuchařka

Prací prášek pro miminka

Olivový olej a pokožka

Prací prášek pro miminka

Ideální dárky pro ženy

Gurmánské dárky pro muže

Dárkový balíček RAW de luxe

Vánoční dárkové balíčky

Dárky pro obchodní partnery 2016

Dárky pro klienty a zaměstnance



JAK POUŽÍVAT OLIVOVÝ OLEJ?

Olivový olej je používán především v gastronomii, ale také v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. V každém oboru je využívána jiná kvalita olivového oleje (DRUHY OLIVOVÝCH OLEJŮ).

 

OLIVOVÝ OLEJ V KUCHYNIolivový olej a jak ho lze používat

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a má široké a pestré použití. Snižuje hladinu cholesterolu a proto je vhodným doplňkem stravy nejen při redukci hmotnosti, ale také jako ochrana před kardiovaskulárními chorobami. Má celou řadu blahodárných účinků na lidský organismus (LÉČIVÉ ÚČINKY). Abychom si na pokrmech z olivového oleje pochutnali, volíme kvalitní extra panenský nebo panenský olivový olej (extra virgin, virgin). Pokud je na etiketě uvedeno olej z pokrutin (případně matolinový nebo pomace), jedná se o chemicky upravený zbytkový olivový olej z posledního lisu, který je ve středomořských státech využíván jen při průmyslové výrobě kosmetiky a ke konzumaci není vhodný. Ironií se tak stává fakt, že pokrutinový olivový olej lze v České republice koupit za velmi příznivé ceny v každém supermarketu a jeho etikety jsou často záměrně matoucí.

Je neocenitelným pomocníkem ve STUDENÉ KUCHYNI při výrobě dresingů a marinád, dochucování zeleninových salátů i přípravě mnoha dalších pokrmů. Konzumace olivového oleje bez tepelné úpravy je nejvíce zdraví prospěšná a nejvýrazněji při ní vynikne jeho chuť.

 

V TEPLÉ KUCHYNI je zase zdravější alternativou ostatních běžných rostlinných olejů a tuků. Mýtus o nevhodnosti používání olivového oleje pro tepelnou úpravu můžeme jednoduše vyvrátit už jen pouhým faktem, že k jeho dalším pozitivním vlastnostem patří odolnost vůči vysokým teplotám. Proto chcete-li snížit riziko srdečních onemocnění a zlepšit své trávení, používejte ho na smažení místo másla, sádla či běžného rostlinného oleje. Obecně totiž platí, že smažit či tepelně upravovat pokrmy na olivovém oleji je vhodnější a zdravější, než na běžných tucích. Toho, že se Vám pokrm dříve připálí se obávat nemusíte, kouřový bod extra panenských olivových olejů se pohybuje v rozmezí 200-210°C. Pokud tuto teplotu nepřekročíte, olej nepřepálíte a nezničíte tak důležité živiny a vitamíny. Jako u každého oleje však i zde platí, že na jednou použitém oleji by se znovu smažit nemělo.

Většinou platí pravidlo - vyšší cena = vyšší kvalita.

 

OLIVOVÝ OLEJ A POKOŽKA

Olivový olej pokožku zvláčňuje a hydratuje, proto je ideální při péči o  suchou a popraskanou kůži. Dále obsahuje antioxidanty a vitamín E. Na rozdíl od chemicky upravovaných krémů a olejů se doporučuje i při kožních onemocněních, atopickém exzému či akné.

Je vhodný k masážím celého těla pro všechny typy pleti  a urychluje hojení jizev. Jemným vmasírování olivového oleje docílíte krásně jemné a vyživené pokožky. Udělejte to pokaždé, když máte pocit suchosti či pnutí.

Olivový olej se také používá při péči o nehty, pokožku hlavy, proti padání i lámovosti vlasů.

Všechny pozitivní účinky olivového oleje obsahuje kvalitní PŘÍRODNÍ OLIVOVÉ MÝDLO.

kvalitní olivové mýdlo z nerafinovaného oleje

 

 


Přečtěte si také: