Přečtěte si

arr3ŠKODLIVÉ TUKY Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné... arr3STUDIE 7 ZEMÍKrétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a... arr3KOSMETIKA PRO NOVOROZENCEKaždá maminka chce pro své miminko jen to nejlepší a stejně je tomu tak i při výběru kosmetiky. Jak... arr3A na čem smažíte vy? BOŘÍME MÝTY... Většina Čechů vám i přes veškeré závěry celosvětových výzkumů řekne, že extra... arr3OLIVOVÝ OLEJ A POCIT SYTOSTI Myslíte si, že je možné, abyste konzumovali vyšší množství tuku, ale nepřibírali na váze?... arr3VÝROBA OLIVOVÉHO OLEJEVýroba extra panenského oleje GLAFKOS, Kréta   Extra panenský olivový olej GLAFKOS, z prvního... arr3DALŠÍ NOVINKYPřečtěte si také další články ze sekce NOVINKY. OLIVOVÝ OBCHOD NA FARMÁŘSKÝCH TRZÍCH   ... arr3PŘÍRODNÍ OLIVOVÁ MÝDLAUž staří Řekové používali olivový olej k výrobě přírodních mýdel. I dnes tam najdeme kvalitní...

Olivový olej

Olivová mýdla

Extra panenský olivový olej

Mýdlo pro novorozence

Kosmetika pro miminko

100% Přírodní olivové mýdlo

Olivový olej a rakovina

Léčivé účinky olivového oleje

Olivový olej a skladování

Prací prášek pro děti

Recepty řecká kuchyně

Olivový olej a metabolismus

Olivový olej a zdraví

Extra panenský olivový olej za skvělé ceny!

Přírodní olivová mýdla

Olivový olej

Sušené olivy z ostrova Thassos

Řecká kuchařka

Prací prášek pro miminka

Olivový olej a pokožka

Prací prášek pro miminka

Ideální dárky pro ženy

Gurmánské dárky pro muže

Dárkový balíček RAW de luxe

Vánoční dárkové balíčky

Dárky pro obchodní partnery 2016

Dárky pro klienty a zaměstnance




KOMPLEXNÍ ÚČINKY OLIVOVÉHO OLEJE

  • Posiluje imunitu Léčivé účinky olivového oleje
  • Prevence proti rakovině
  • Zbavuje tělo škodlivin
  • Má antioxidační účinky
  • Má detoxikační účinky
  • Rozpouští nežádoucí hleny v organismu
  • Zpomaluje stárnutí (již na buněčné úrovni)
  • Dobrým zdrojem pro tělo nezbytných esenciálních mastných kyselin
  • Obsahuje vitamíny A, E, D, K
  • Vitamínům, které jsou rozpustné pouze v tucích, napomáhá k jejich vstřebávání
  • Preventivně funguje jako ochrana před infekčními onemocněními

 

 

Kvalitní olivový olej je bohatý na obsah antioxidantů, což jsou látky, zabraňující aktivitě nežádoucích volných radikálů v našem těle.  Antioxidanty také sekundárně zpomalují v imunitním systému některé změny závislé na věku.

 

Volné radikály:

  • Přispívají významně ke vzniku diabetu.
  • Podporují stárnutí a vznik očních chorob (např. šedého zákalu).
  • Nesou vinu za vznik zánětů, nádorů, řady plicních a kožních nemocí.
  • Podílí se na vzniku a průběhu Parkinsonovy a Alzheimerovy choroby.
  • Způsobují poruchy imunity a mužskou neplodnost.
  • Podporují virové infekce.
  • Spolupodílí se např. na revmatickém zánětu kloubů a eklampsii.

 

Čím jsme starší, tím více volných radikálů se v našem těle vytváří – bohužel se ale také zároveň snižuje jeho obranyschopnost proti nim. Proto chceme-li zůstat zdraví, měli  bychom postupně s přibývajícím věkem stále více dbát na důslednější dodržování těchto zásad:

  • Nevystavovat zbytečně škodlivému záření – UV paprskům, rentgenu a ionizovanému záření, které tvorbě radikálů napomáhají.

 

  • Snažit se eliminovat škodliviny z životního prostředí, což znamená především vyhýbat se cigaretovému kouři a ideálně žít na místě, kde je alespoň relativně čistý vzduch a nezamořená půda.

 

  • Nejúčinnější prevence je zdravá, kvalitní a vyvážená strava, bohatá na antioxidanty a vitamíny.

 

  • Také nepřiměřená sportovní aktivita může vyvolat oxidativní stres, při kterém produkce volných radikálů překračuje možnosti ochranného antioxidačního systému a tělo je zaplaveno škodlivinami. Proto je nutné vzhledem k věku, fyzické kondici a zdravotnímu stavu adekvátně plánovat pohybovou aktivitu a především na ni tělo správně připravit.

 

  • Při pravidelné konzumaci olivového oleje se buněčné membrány stávají stabilnější a méně náchylné k rozrušení právě těmito volnými radikály. A pomáhají chránit buňky proti jejich útokům, vyvolávajícím např. vznik rakoviny.

 

 

Henrik Poulsen z Dánska, který je vedoucím výzkumného teamu, hovoří: "Protirakovinový účinek olivového oleje do určité míry vyvolávají fenoly, které se nacházejí také např. v červeném hroznovém víně, zeleném čaji a hořké čokoládě, ale v naší studii jsme zjistili, že olivový olej nás chrání před rakovinou mnohem širším spektrem ochranných látek, protože i když jsme v oleji snížili obsah fenolů, výsledky se zásadně nezměnily. Neexistuje sice zázračná potravina, která by byla všelékem na všechny naše nemoci, ale olivovému oleji se jeho zdraví prospěšnost  rozhodně nedá upřít! Tento olej nás nejen chrání, ale zároveň je i velice chutný!"


 

Léčivé účinky olivového oleje zpět na rozcestník