Přečtěte si

arr3ŠKODLIVÉ TUKY Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné... arr3STUDIE 7 ZEMÍKrétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a... arr3KOSMETIKA PRO NOVOROZENCEKaždá maminka chce pro své miminko jen to nejlepší a stejně je tomu tak i při výběru kosmetiky. Jak... arr3A na čem smažíte vy? BOŘÍME MÝTY... Většina Čechů vám i přes veškeré závěry celosvětových výzkumů řekne, že extra... arr3OLIVOVÝ OLEJ A POCIT SYTOSTI Myslíte si, že je možné, abyste konzumovali vyšší množství tuku, ale nepřibírali na váze?... arr3VÝROBA OLIVOVÉHO OLEJEVýroba extra panenského oleje GLAFKOS, Kréta   Extra panenský olivový olej GLAFKOS, z prvního... arr3DALŠÍ NOVINKYPřečtěte si také další články ze sekce NOVINKY. OLIVOVÝ OBCHOD NA FARMÁŘSKÝCH TRZÍCH   ... arr3PŘÍRODNÍ OLIVOVÁ MÝDLAUž staří Řekové používali olivový olej k výrobě přírodních mýdel. I dnes tam najdeme kvalitní...

Olivový olej

Olivová mýdla

Extra panenský olivový olej

Mýdlo pro novorozence

Kosmetika pro miminko

100% Přírodní olivové mýdlo

Olivový olej a rakovina

Léčivé účinky olivového oleje

Olivový olej a skladování

Prací prášek pro děti

Recepty řecká kuchyně

Olivový olej a metabolismus

Olivový olej a zdraví

Extra panenský olivový olej za skvělé ceny!

Přírodní olivová mýdla

Olivový olej

Sušené olivy z ostrova Thassos

Řecká kuchařka

Prací prášek pro miminka

Olivový olej a pokožka

Prací prášek pro miminka

Ideální dárky pro ženy

Gurmánské dárky pro muže

Dárkový balíček RAW de luxe

Vánoční dárkové balíčky

Dárky pro obchodní partnery 2016

Dárky pro klienty a zaměstnance




A na čem smažíte vy?

olivový olej Glafkos

BOŘÍME MÝTY...

Většina Čechů vám i přes veškeré závěry celosvětových výzkumů řekne, že extra panenský olivový olej NENÍ VHODNÝ NA SMAŽENÍ a tepelnou úpravu.

Tvrdí to i přes to, že:

  • Itálie, Španělsko, Francie, Řecko,..... jiný olej v kuchyni prakticky nepoužívají..... (včetně všech zahraničních kuchařských mistrů)
  • při chemických rozborech bylo opakovaně prokázáno, že kouřový bod olivového oleje kolem 210´C, tedy vyšší než teplota, při které se běžně smaží. Tak že tam nevznikají rakovinotvorné látky, ani nic tomu podobného.

 

A když se jich zeptáte, na ČEM by se tedy mělo smažit? Co je LEPŠÍ? Budou odpovídat většinou takhle:

  • Na SÁDLE: Ok, pokud je domácí. Ale myslete na to, že má nižší kouřový bod než např. olivový olej (dřív se přepálí) a živočišné tuky se podílejí na vzniku nejen nemocí srdce, ale také přispívají k obezitě a v neposlední řadě ke zvýšenému riziku výskytu nádorů střevního traktu a kůže (melanomu).

  • Na MÁSLE: má ještě nižší kouřový bod než sádlo a přepaluje se nejrychleji. Je to také živočišný tuk.
  • Na "KLASICKÉM" RAFINOVANÉM SLUNEČNICOVÉM OLEJI: asi ta nejhorší odpověď. Chemicky upravený olej, splňuje všechna kritéria nezdravého životního stylu a znásobuje škodlivý účinek smažení.

Navíc rafinovaný slunečnicový olej je pozůstatek a výmysl komunismu. Ještě naše babičky za mlada ho neznaly, objevil se až v 60.letech minulého století. Tak že o "klasice" moc řeč být nemůže.

PS: Ale proti gustu žádný dišputát, chutě máme různé a každý má právo se stravovat  podle svého.... Jen by bylo krásné, kdyby se fámy a lži tak snadno nešířily....

Snad současné "cestující" generace otevřou lidem v České republice oči a nabídnou nový pohled na věc :-)


.