S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Zboží v akci

Cena 39,00 Kč (1,56 EUR)
skladem
Cena 39,00 Kč (1,56 EUR)
skladem
Cena 29,00 Kč (1,16 EUR)
skladem

Přečtěte si

arr3SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?Skladujete olivový olej správně? Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení,... arr3ŠKODLIVÉ TUKY Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné... arr3STUDIE 7 ZEMÍKrétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a... arr3KOSMETIKA PRO NOVOROZENCEKaždá maminka chce pro své miminko jen to nejlepší a stejně je tomu tak i při výběru kosmetiky. Jak... arr3A na čem smažíte vy? BOŘÍME MÝTY... Většina Čechů vám i přes veškeré závěry celosvětových výzkumů řekne, že extra... arr3OLIVOVÝ OLEJ A POCIT SYTOSTI Myslíte si, že je možné, abyste konzumovali vyšší množství tuku, ale nepřibírali na váze?... arr3VÝROBA OLIVOVÉHO OLEJEVýroba extra panenského oleje GLAFKOS, Kréta   Extra panenský olivový olej GLAFKOS, z prvního... arr3DALŠÍ NOVINKYPřečtěte si také další články ze sekce NOVINKY. OLIVOVÝ OBCHOD NA FARMÁŘSKÝCH TRZÍCH   ... arr3PŘÍRODNÍ OLIVOVÁ MÝDLAUž staří Řekové používali olivový olej k výrobě přírodních mýdel. I dnes tam najdeme kvalitní...

Olivový olej

Olivová mýdla

Extra panenský olivový olej

Mýdlo pro novorozence

Kosmetika pro miminko

100% Přírodní olivové mýdlo

Olivový olej a rakovina

Léčivé účinky olivového oleje

Olivový olej a skladování

Prací prášek pro děti

Recepty řecká kuchyně

Olivový olej a metabolismus

Olivový olej a zdraví

Extra panenský olivový olej za skvělé ceny!

Přírodní olivová mýdla

Olivový olej

Sušené olivy z ostrova Thassos

Řecká kuchařka

Prací prášek pro miminka

Olivový olej a pokožka

Prací prášek pro miminka

Ideální dárky pro ženy

Gurmánské dárky pro muže

Dárkový balíček RAW de luxe

Vánoční dárkové balíčky

Dárky pro obchodní partnery 2016

Dárky pro klienty a zaměstnance




A na čem smažíte vy?

olivový olej Glafkos

BOŘÍME MÝTY...

Většina Čechů vám i přes veškeré závěry celosvětových výzkumů řekne, že extra panenský olivový olej NENÍ VHODNÝ NA SMAŽENÍ a tepelnou úpravu.

Tvrdí to i přes to, že:

  • Itálie, Španělsko, Francie, Řecko,..... jiný olej v kuchyni prakticky nepoužívají..... (včetně všech zahraničních kuchařských mistrů)
  • při chemických rozborech bylo opakovaně prokázáno, že kouřový bod olivového oleje kolem 210´C, tedy vyšší než teplota, při které se běžně smaží. Tak že tam nevznikají rakovinotvorné látky, ani nic tomu podobného.

 

A když se jich zeptáte, na ČEM by se tedy mělo smažit? Co je LEPŠÍ? Budou odpovídat většinou takhle:

  • Na SÁDLE: Ok, pokud je domácí. Ale myslete na to, že má nižší kouřový bod než např. olivový olej (dřív se přepálí) a živočišné tuky se podílejí na vzniku nejen nemocí srdce, ale také přispívají k obezitě a v neposlední řadě ke zvýšenému riziku výskytu nádorů střevního traktu a kůže (melanomu).

  • Na MÁSLE: má ještě nižší kouřový bod než sádlo a přepaluje se nejrychleji. Je to také živočišný tuk.
  • Na "KLASICKÉM" RAFINOVANÉM SLUNEČNICOVÉM OLEJI: asi ta nejhorší odpověď. Chemicky upravený olej, splňuje všechna kritéria nezdravého životního stylu a znásobuje škodlivý účinek smažení.

Navíc rafinovaný slunečnicový olej je pozůstatek a výmysl komunismu. Ještě naše babičky za mlada ho neznaly, objevil se až v 60.letech minulého století. Tak že o "klasice" moc řeč být nemůže.

PS: Ale proti gustu žádný dišputát, chutě máme různé a každý má právo se stravovat  podle svého.... Jen by bylo krásné, kdyby se fámy a lži tak snadno nešířily....

Snad současné "cestující" generace otevřou lidem v České republice oči a nabídnou nový pohled na věc :-)


.