S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Zboží v akci

Cena 123,00 Kč (4,92 EUR)
skladem
Cena 69,00 Kč (2,76 EUR)
skladem
Cena 45,00 Kč (1,80 EUR)
skladem

Přečtěte si

arr3ŠKODLIVÉ TUKY Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné... arr3STUDIE 7 ZEMÍKrétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a... arr3KOSMETIKA PRO NOVOROZENCEKaždá maminka chce pro své miminko jen to nejlepší a stejně je tomu tak i při výběru kosmetiky. Jak... arr3A na čem smažíte vy? BOŘÍME MÝTY... Většina Čechů vám i přes veškeré závěry celosvětových výzkumů řekne, že extra... arr3OLIVOVÝ OLEJ A POCIT SYTOSTI Myslíte si, že je možné, abyste konzumovali vyšší množství tuku, ale nepřibírali na váze?... arr3VÝROBA OLIVOVÉHO OLEJEVýroba extra panenského oleje GLAFKOS, Kréta   Extra panenský olivový olej GLAFKOS, z prvního... arr3DALŠÍ NOVINKYPřečtěte si také další články ze sekce NOVINKY. OLIVOVÝ OBCHOD NA FARMÁŘSKÝCH TRZÍCH   ... arr3PŘÍRODNÍ OLIVOVÁ MÝDLAUž staří Řekové používali olivový olej k výrobě přírodních mýdel. I dnes tam najdeme kvalitní...

Olivový olej

Olivová mýdla

Extra panenský olivový olej

Mýdlo pro novorozence

Kosmetika pro miminko

100% Přírodní olivové mýdlo

Olivový olej a rakovina

Léčivé účinky olivového oleje

Olivový olej a skladování

Prací prášek pro děti

Recepty řecká kuchyně

Olivový olej a metabolismus

Olivový olej a zdraví

Extra panenský olivový olej za skvělé ceny!

Přírodní olivová mýdla

Olivový olej

Sušené olivy z ostrova Thassos

Řecká kuchařka

Prací prášek pro miminka

Olivový olej a pokožka

Prací prášek pro miminka

Ideální dárky pro ženy

Gurmánské dárky pro muže

Dárkový balíček RAW de luxe

Vánoční dárkové balíčky

Dárky pro obchodní partnery 2016

Dárky pro klienty a zaměstnance



» Olivový olej a smažení
MÝTY O OLIVOVÉM OLEJI

 

„51 % dotazovaných si myslí, že extra panenský olivový olej je pro smažení a restování nevhodný...“

 

KOUŘOVÝ BOD

= je to teplota, při které olej začíná kouřit a stává se nevyhovujícím.

To znamená, že u něj až do výše této teploty nedochází k přepalování, a většina důležitých a zdraví prospěšných látek zůstávají zachovány.

Ideální teplota na smažení je kolem 180° C.

Olivový olej je tedy pro tepelnou úpravu pokrmů dokonce vhodnější než běžné tuky (máslo, slunečnicový olej, sádlo).

 

Dalším argumentem by také mohl být fakt, že v jižních státech Evropy jako je Španělsko, Řecko či  Itálie na jiném olej než olivovém nikdo nevaří ani nesmaží. Nikdo tam rafinovaný, chemicky upravovaný slunečnicový olej nepoužívá.

 

V neposlední řadě se můžeme nechat inspirovat řadou slavných kuchařů v televizních show, kteří také používají extra panenský olivový olej v teplé kuchyni.

 

 

Přehled kouřových bodů pro různé oleje:


 

Kvalita

Kouřový bod        °C

Kouřový bod  F

Kokosový olej

Bez chemické úpravy

170-177

341-350

Rafinovaný

 

232

450

Olivový olej

Bez chemické úpravy

=extra virgin

207-210

405-413

Bez chemické úpravy

=virgin

207-210

405-413

Rafinovaný

=pomace

238

460

Sezamový olej

Bez chemické úpravy

177

350

Rafinovaný

 

232

450

Slunečnicový olej

 

 

 

Bez chemické úpravy

160

320

Rafinovaný

 

227-232

 

440-450

 

 

Máslo

 

Různé druhy

 

121-149

 

250-300



NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ