S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Zboží v akci

Cena 15,00 Kč (0,60 EUR)
skladem
Cena 15,00 Kč (0,60 EUR)
není skladem
Cena 29,00 Kč (1,16 EUR)
skladem

Nejprodávanější

Cena 239,00 Kč (9,56 EUR)
skladem

Přečtěte si

arr3SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?Skladujete olivový olej správně? Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení,... arr3ŠKODLIVÉ TUKY Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné... arr3STUDIE 7 ZEMÍKrétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a... arr3KOSMETIKA PRO NOVOROZENCEKaždá maminka chce pro své miminko jen to nejlepší a stejně je tomu tak i při výběru kosmetiky. Jak... arr3A na čem smažíte vy? BOŘÍME MÝTY... Většina Čechů vám i přes veškeré závěry celosvětových výzkumů řekne, že extra... arr3OLIVOVÝ OLEJ A POCIT SYTOSTI Myslíte si, že je možné, abyste konzumovali vyšší množství tuku, ale nepřibírali na váze?... arr3VÝROBA OLIVOVÉHO OLEJEVýroba extra panenského oleje GLAFKOS, Kréta   Extra panenský olivový olej GLAFKOS, z prvního... arr3DALŠÍ NOVINKYPřečtěte si také další články ze sekce NOVINKY. OLIVOVÝ OBCHOD NA FARMÁŘSKÝCH TRZÍCH   ... arr3PŘÍRODNÍ OLIVOVÁ MÝDLAUž staří Řekové používali olivový olej k výrobě přírodních mýdel. I dnes tam najdeme kvalitní...

Olivový olej

Olivová mýdla

Extra panenský olivový olej

Mýdlo pro novorozence

Kosmetika pro miminko

100% Přírodní olivové mýdlo

Olivový olej a rakovina

Léčivé účinky olivového oleje

Olivový olej a skladování

Prací prášek pro děti

Recepty řecká kuchyně

Olivový olej a metabolismus

Olivový olej a zdraví

Extra panenský olivový olej za skvělé ceny!

Přírodní olivová mýdla

Olivový olej

Sušené olivy z ostrova Thassos

Řecká kuchařka

Prací prášek pro miminka

Olivový olej a pokožka

Prací prášek pro miminka

Ideální dárky pro ženy

Gurmánské dárky pro muže

Dárkový balíček RAW de luxe

Vánoční dárkové balíčky

Dárky pro obchodní partnery 2016

Dárky pro klienty a zaměstnance



» Olivový olej a smažení
MÝTY O OLIVOVÉM OLEJI

 

„51 % dotazovaných si myslí, že extra panenský olivový olej je pro smažení a restování nevhodný...“

 

KOUŘOVÝ BOD

= je to teplota, při které olej začíná kouřit a stává se nevyhovujícím.

To znamená, že u něj až do výše této teploty nedochází k přepalování, a většina důležitých a zdraví prospěšných látek zůstávají zachovány.

Ideální teplota na smažení je kolem 180° C.

Olivový olej je tedy pro tepelnou úpravu pokrmů dokonce vhodnější než běžné tuky (máslo, slunečnicový olej, sádlo).

 

Dalším argumentem by také mohl být fakt, že v jižních státech Evropy jako je Španělsko, Řecko či  Itálie na jiném olej než olivovém nikdo nevaří ani nesmaží. Nikdo tam rafinovaný, chemicky upravovaný slunečnicový olej nepoužívá.

 

V neposlední řadě se můžeme nechat inspirovat řadou slavných kuchařů v televizních show, kteří také používají extra panenský olivový olej v teplé kuchyni.

 

 

Přehled kouřových bodů pro různé oleje:


 

Kvalita

Kouřový bod        °C

Kouřový bod  F

Kokosový olej

Bez chemické úpravy

170-177

341-350

Rafinovaný

 

232

450

Olivový olej

Bez chemické úpravy

=extra virgin

207-210

405-413

Bez chemické úpravy

=virgin

207-210

405-413

Rafinovaný

=pomace

238

460

Sezamový olej

Bez chemické úpravy

177

350

Rafinovaný

 

232

450

Slunečnicový olej

 

 

 

Bez chemické úpravy

160

320

Rafinovaný

 

227-232

 

440-450

 

 

Máslo

 

Různé druhy

 

121-149

 

250-300



NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ