S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Zboží v akci

Cena 79,00 Kč (3,16 EUR)
skladem
Cena 123,00 Kč (4,92 EUR)
skladem
Cena 45,00 Kč (1,80 EUR)
skladem

Přečtěte si

arr3SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?Skladujete olivový olej správně? Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení,... arr3ŠKODLIVÉ TUKY Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné... arr3STUDIE 7 ZEMÍKrétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a... arr3KOSMETIKA PRO NOVOROZENCEKaždá maminka chce pro své miminko jen to nejlepší a stejně je tomu tak i při výběru kosmetiky. Jak... arr3A na čem smažíte vy? BOŘÍME MÝTY... Většina Čechů vám i přes veškeré závěry celosvětových výzkumů řekne, že extra... arr3OLIVOVÝ OLEJ A POCIT SYTOSTI Myslíte si, že je možné, abyste konzumovali vyšší množství tuku, ale nepřibírali na váze?... arr3VÝROBA OLIVOVÉHO OLEJEVýroba extra panenského oleje GLAFKOS, Kréta   Extra panenský olivový olej GLAFKOS, z prvního... arr3DALŠÍ NOVINKYPřečtěte si také další články ze sekce NOVINKY. OLIVOVÝ OBCHOD NA FARMÁŘSKÝCH TRZÍCH   ... arr3PŘÍRODNÍ OLIVOVÁ MÝDLAUž staří Řekové používali olivový olej k výrobě přírodních mýdel. I dnes tam najdeme kvalitní...

Olivový olej

Olivová mýdla

Extra panenský olivový olej

Mýdlo pro novorozence

Kosmetika pro miminko

100% Přírodní olivové mýdlo

Olivový olej a rakovina

Léčivé účinky olivového oleje

Olivový olej a skladování

Prací prášek pro děti

Recepty řecká kuchyně

Olivový olej a metabolismus

Olivový olej a zdraví

Extra panenský olivový olej za skvělé ceny!

Přírodní olivová mýdla

Olivový olej

Sušené olivy z ostrova Thassos

Řecká kuchařka

Prací prášek pro miminka

Olivový olej a pokožka

Prací prášek pro miminka

Ideální dárky pro ženy

Gurmánské dárky pro muže

Dárkový balíček RAW de luxe

Vánoční dárkové balíčky

Dárky pro obchodní partnery 2016

Dárky pro klienty a zaměstnance



»
Lilková pěna

Na 6 porcí si připravíme –

  • 1 kg lilků,
  • 1 šálek olivového oleje,
  • šťávu z jednoho citronu,
  • 2 stroužky utřeného česneku,
  • sůl a pepř na dochucení



Lilky propíchejte vidličkou a upečte v troubě. Oloupejte je a rozmixujte v mixeru s citronovou
šťávou a solí. Za stálého mixování přidejte česnek a po troškách exra panenský olivový olej.

Podáváme s opečenou bagetkou, krekry či toastem. Ozdobíme pterželkou, bylinkami či rajskými jablíčky.

Dobrou chuť!

NAKLÁDANÁ RAJČATA

 

  • 1kg rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šálky octa
  • kmín
  • sůl
  • pálivá parika

Omyjte rajčata a nakrojte je do poloviny. Do štěrbiny dejte sůl a nechte odtéct vodu. Utřete česnek, přidejte sůl, pariku a kmín. Vzniklou pastou naplňte rajčata a dejte do nádoby s octem a půl šálkem vody. Nechte 2 dny uležet.

Podávejte s pečivem a dobrým vínem.

NAKLÁDANÉ PAPRIKY
  • 1 kg paprik
  • 2 cibule
  • 2 šálky octa
  • 1 šálek vody
  • sůl
  • několik kuliček peře

 


 

Papriky očistěte, umyjte a nakrájejte na proužky. Nalijte do hrnce vodu, přidejte sůl a ocet a krátce povařte. Přidejte pariky a cibuli nakrájenou na kroužky, vařte ještě 2 minuty.

Po vychladnutí přidejte pepř a nechte uležet 15 dní v uzaviratelné nádobě. Dobrou chuťSmile

 


SÝROVÉ PITY

10 PORCÍ

  • 250g fety
  • listové těsto
  • 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
  • 2 vejce
  • máta
  • pepř

 


 

Vidličkou rozmačkejte fetu. Přidejte rozšlehaná vejce, mátu a pepř. Těsto uválejte a nařežte na cca 6cm proužky. Naplňte směsí a těsto poskládejte do trojúhelníkového tvaru. Pity poskládejte na vymaštěný plech a potřete olivovým olejem. Pečte 20 minut do zlatova. Podávejte po vychladnutí.

Výborné k snídani, svačině, ale i chutný jako předkrm.

 


TZATZIKI

 

6 PORCÍ

  • 2 šálky řeckého bílého jogurtu
  • 1 salátová okurka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce extra paneského olivového oleje
  • trochu pepře
  • trochu vinného octa
  • několik černých oliv

Okurku oloupejte, nastrouhejte a důkladně vyždímejte, aby pustila vodu. V misce smíchejte jogurt a utřený česnek, přidejte okurku a extra panenský olivový olej. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte vinný ocet. Na závěr můžete ozdobit černými olivami.

 

 

ZPĚT-ŘECKÁ KUCHYNĚ