Novinky
08.11.2017
SKLADUJETE OLIVOVÝ OLEJ SPRÁVNĚ?
Skladujete olivový olej správně? Způsobů, jak použít olivový olej je spousta: k vaření, pečení, nebo jako dochucovadlo k dokončení jídla. Pokud jej s... číst celé
27.07.2014
ŠKODLIVÉ TUKY
Škodlivé tuky: ve Světě se proti nim bojuje, Česko mlčí Vydáno: 13.11.2013 "Transmastné kyseliny, které vznikají při průmyslovém zpracování rost... číst celé
25.09.2013
STUDIE 7 ZEMÍ
Krétská strava je bohatá na zeleninu, ovoce a luštěniny, doplněné menším množstvím červeného masa a mléčných výrobků. Jediným používaným tukem při úpr... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Lilková pěna

Na 6 porcí si připravíme –

  • 1 kg lilků,
  • 1 šálek olivového oleje,
  • šťávu z jednoho citronu,
  • 2 stroužky utřeného česneku,
  • sůl a pepř na dochucení



Lilky propíchejte vidličkou a upečte v troubě. Oloupejte je a rozmixujte v mixeru s citronovou
šťávou a solí. Za stálého mixování přidejte česnek a po troškách exra panenský olivový olej.

Podáváme s opečenou bagetkou, krekry či toastem. Ozdobíme pterželkou, bylinkami či rajskými jablíčky.

Dobrou chuť!

NAKLÁDANÁ RAJČATA

 

  • 1kg rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šálky octa
  • kmín
  • sůl
  • pálivá parika

Omyjte rajčata a nakrojte je do poloviny. Do štěrbiny dejte sůl a nechte odtéct vodu. Utřete česnek, přidejte sůl, pariku a kmín. Vzniklou pastou naplňte rajčata a dejte do nádoby s octem a půl šálkem vody. Nechte 2 dny uležet.

Podávejte s pečivem a dobrým vínem.

NAKLÁDANÉ PAPRIKY
  • 1 kg paprik
  • 2 cibule
  • 2 šálky octa
  • 1 šálek vody
  • sůl
  • několik kuliček peře

 


 

Papriky očistěte, umyjte a nakrájejte na proužky. Nalijte do hrnce vodu, přidejte sůl a ocet a krátce povařte. Přidejte pariky a cibuli nakrájenou na kroužky, vařte ještě 2 minuty.

Po vychladnutí přidejte pepř a nechte uležet 15 dní v uzaviratelné nádobě. Dobrou chuťSmile

 


SÝROVÉ PITY

10 PORCÍ

  • 250g fety
  • listové těsto
  • 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
  • 2 vejce
  • máta
  • pepř

 


 

Vidličkou rozmačkejte fetu. Přidejte rozšlehaná vejce, mátu a pepř. Těsto uválejte a nařežte na cca 6cm proužky. Naplňte směsí a těsto poskládejte do trojúhelníkového tvaru. Pity poskládejte na vymaštěný plech a potřete olivovým olejem. Pečte 20 minut do zlatova. Podávejte po vychladnutí.

Výborné k snídani, svačině, ale i chutný jako předkrm.

 


TZATZIKI

 

6 PORCÍ

  • 2 šálky řeckého bílého jogurtu
  • 1 salátová okurka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce extra paneského olivového oleje
  • trochu pepře
  • trochu vinného octa
  • několik černých oliv

Okurku oloupejte, nastrouhejte a důkladně vyždímejte, aby pustila vodu. V misce smíchejte jogurt a utřený česnek, přidejte okurku a extra panenský olivový olej. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte vinný ocet. Na závěr můžete ozdobit černými olivami.

 

 

ZPĚT-ŘECKÁ KUCHYNĚ

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.